Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Америки закликав вірян жертвувати кошти у пенсійний фонд забезпечення священників

    До Дня батька архієпископ Американський Елпідофор видав спеціальну енцикліку, в якій закликає вірян та всю архієпархію вшанувати священників та духовенство.

    Як повідомляє orthodoxtimes.com, у своїй Енцикліці Архиєпископ Елпідофор підкреслив, що “в цей День батька я ще раз прошу всю нашу Архієпископію згадати і відзначити “отців” наших парафій по всій країні. Наше духовенство так багато віддає своєму служінню, без вагань відповідаючи на заклик Господа нашого Ісуса Христа, залишаючи позаду переваги світського життя і служачи “рибалками людей”.

    Єрарх Вселенського патріархату попросив кожну парафію зробити спеціальні пожертви на підтримку Пенсійного фонду духовенства. Архиєпископ Елпідофор зазначив, що хоча було зроблено багато кроків для забезпечення Фонду, потреба в підтримці духовенства завжди присутня. Він закликав вірян об’єднатися, щоб підтримати священників та забезпечити їм необхідні ресурси для служіння та підтримки їхнього життя і родин. За його словами, це також є способом вшанування отців у Христі, які мають обов’язок забезпечувати спасіння душ.

    «Наше духовенство, безумовно, заслуговує на допомогу, особливо після довгих років служіння. Об’єднаймось, щоб заохотити їх і забезпечити їм ресурси для здійснення їхнього служіння і водночас для підтримки їхнього життя та родин. Відзначаймо цей День батька, згадуючи всіх наших батьків у Христі, бо саме їм доручено за наказом Євангелія закидати сіті спасіння душами, призначеними для життя вічного», – підсумував архієпископ Америки.

    Найсвіжіше

    Популярне