Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    66% українців вважають, що УПЦ (МП) треба заборонити

    85% українців вважають, що влада має втрутитися в діяльність УПЦ МП, 66% − переконані, що цю церкву в Україні треба заборонити взагалі.

    Про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 26 травня − 5 червня.

    “За результатами опитування з 78% у грудні 2022 року до 85% зараз стало більше українців, які вважають, що держава в тій чи іншій мірі має втрутитися в діяльність УПЦ МП. Зокрема, з 54% до 66% стало більше тих, хто вважає, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні”, – повідомили в КМІС.

    ІНФОГРАФІКА КМІС

    Ще 19% виступають за дещо “м’якший” підхід, що не передбачає повної заборони, але передбачає встановлення державного контролю та нагляду (у грудні 2022 року таких було 24%).

    Водночас кількість респондентів, на думку яких нічого не варто робити і не варто втручатися у справи УПЦ МП, а розслідувати лише окремі можливі випадки правопорушень, зменшилась з 12% до 6%.

    Дослідження тривало з 26 травня до 5 червня. Методом телефонних інтерв’ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів було опитано 1 029 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим).

    Найсвіжіше

    Популярне