Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    На Вінниччині чергова громада перейшла до ПЦУ

    У селі Голодьки Хмільницької громади на Вінниччині громада проголосувала за вихід з підпорядкування УПЦ (МП) та приєднання до ПЦУ.

    Близько сотні людей зібрались на шкільному подвір’ї місцевої школи для того, аби вирішити подальшу долю сільського храму, повідомляють “Життєві обрії”..

    “Ми прийшли на збори, бо не хочемо мати нічого спільного з росією. Погляньте, що творять російські нелюди – вбивають, катують і гвалтують наших людей. Тому усе, що пов’язано з росією повинно зникнути з нашого села і всієї України. Люди хочуть молитися українською мовою, за Україну, за її воїнство, за перемогу і мир”, – говорить мешканка села Надія Євгеніївна.

    Місцевий батюшка на збори не прийшов, але прислав своїх представників.

    Першою до людей звернулася представниця УПЦ (МП). Вона намагалась довести присутнім, що УПЦ не належить до Московського патріархату, але її намагання були марними. А фраза про те, що Донецька область від’єдналася від України, викликала обурення у людей.

    До присутніх також звернувся благочинний храмів Хмільницького району ПЦУ Іван Пукас. Він закликав усіх до єдності. “Якщо люди хочуть приєднатися до ПЦУ, двері наших храмів відкриті для всіх, у нас один Бог і Україна у нас одна”, – сказав благочинний.

    Громада проголосувала за перехід. По завершенню люди вирушили до церкви, аби передати місцевому священику рішення зборів та запропонувати приєднатися до ПЦУ, але ворота храму, за якими стояли прихожани УПЦ (МП), були зачинені на замок.

    Найсвіжіше

    Популярне