Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Америки: Я висловлюю вдячність усім, хто зробив пожертви для Українського фонду допомоги GOARCH

    У березні 2022 року Архієпископ Америки Елпідофор оголосив про заснування Фонду допомоги українцям Грецької Православної Архієпархії (GOARCH) , великої ініціативи зі збору коштів, розпочатої у співпраці з Міжнародними православними благодійними організаціями (IOCC), щоб зібрати 1 мільйон доларів США для негайної та довгострокової підтримки людей в Україні, які постраждали від російського вторгнення.

    Відтоді спільні зусилля GOARCH та IOCC перевищили початкову мету збору коштів завдяки щедрості незліченних організацій, парафій та окремих людей. Із 700 000 доларів США, зібраних GOARCH, 100 000 доларів США були негайно передані в березні 2022 року на підтримку швидкої допомоги в Україні. Архієпархія також зібрала додаткові 600 000 доларів за рахунок внесків Ордену Святого Андрія, Архонтів Вселенського Патріархату, який пожертвував 50 000 доларів; відповідний грант у розмірі 50 000 доларів США від Фонду Ніколаса Дж. і Анни К. Бурас; анонімна пожертва 50 000 доларів США; і колективні внески парафій та окремих осіб на загальну суму 450 000 дол.

    «Я висловлюю щиру вдячність усім нашим вірним, які щедро жертвували», – сказав архієпископ Елпідофор. «Церква прагне бути не лише місцем поклоніння, але й ланкою любові та надії, що демонструє Христове послання співчуття та турботи про наших ближніх. Працюючи разом із нашим надійним партнером, IOCC, ми прагнемо ефективно та милосердно розподіляти допомогу та приносити допомогу тим, хто зіткнувся з переміщенням через несправедливе вторгнення в Україну».

    Із загальної суми коштів, зібраних GOARCH, 150 000 доларів США було розподілено IOCC у вересні 2022 року на надзвичайні потреби церковних і громадських центрів розміщення, які обслуговують переміщені сім’ї та окремих осіб в Україні. Ще 150 000 доларів було передано Вселенському Константинопольському Патріархату на підтримку його зусиль з надання допомоги Україні. Нещодавно 400 000 доларів зібраних коштів було передано IOCC для останнього спільного проекту GOARCH з надання допомоги в Україні. Реалізація цього останнього проекту почнеться в червні 2023 року та буде завершена в травні 2024 року.

    Через постійну оцінку потреб і безперервну комунікацію з місцевими партнерами ELEOS-Україна — офіційним представником Синодального відділу соціального служіння Православної Церкви України — та іншими національними та міжнародними неурядовими організаціями, які зараз діють в Україні, IOCC визначив три основні напрямки проект:

    • Виконання ремонту та пристосування притулків для внутрішньо переміщених осіб на Західній Україні
    • Проведення ремонту та пристосування закладів, які обслуговують людей з особливими потребами
    • Розподіл опалювальної/побутової техніки та непродовольчих товарів до тимчасових притулків, громадських центрів та інших місць, де проживають внутрішньо переміщені особи

    Очікується, що проект під наглядом команди експертів і ресурсів IOCC на місцях в Україні, а також на основі підтвердженого досвіду надання гуманітарної допомоги допоможе 1000 прямим бенефіціарам (внутрішньо переміщеним особам та людям з особливими потребами в Західній Україні) і принесе опосередковану користь інші громади, які постраждали від конфлікту.

    Найсвіжіше

    Популярне