Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель УПЦ (МП) закликав допомогти усім можливим постраждалим внаслідок підриву Каховської ГЕС

    Предстоятель Української православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом) митрополит Онуфрій закликав паству до молитов та допомоги усім постраждалим внаслідок прориву греблі на Каховській ГЕС.

    «Декілька днів тому, дорогі брати і сестри, сталася велика трагедія у нас в Україні. Внаслідок війни, яку Росія веде проти України, постраждала гребля Каховського водосховища», — сказав Онуфрій у неділю, 11 червня.

    Він зазначив, що від прориву греблі є загиблі, багато людей постраждали, залишились без крову, не мають ані одягу, ані їжі, ані питної води.

    «Трагедія велика… Я хочу висловити своє співчуття тим людям, які постраждали внаслідок цієї трагедії, які залишилися без домівок. Тим, хто помер, нехай Господь простить гріхи і упокоїть їхні душі в селінні праведних. А тих, хто залишився живими, нехай Господь береже, допомагає їм і кріпить. Все з Божою допомогою перенесемо», — наголосив Онуфрій.

    Він закликав підсилити свої молитви за усіх страждаючих людей та допомогти їм матеріально.

    «Оголошую збір пожертв з усіх наших єпархій. Хто що може, нехай жертвує, і ми будемо передавати людям і підтримувати їх, — сказав митрополит Онуфрій. — Ще раз прошу вас молити за постраждалих».

    Також митрополит Онуфрій попросив «молитися за те, щоб Господь врозумив і утримав руку тих людей, які підняли меч проти нас, щоб Господь умиротворив їхні серця, щоб вони не робили цього, тому що війна нічого, крім горя, не приносить».

    Найсвіжіше

    Популярне