Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    У парафіях Римо-Католицької Церкви в Україні оголошено всеукраїнську акцію допомоги мешканцям Херсонщини

    У неділю при парафіях Римо-Католицької Церкви оголошено всеукраїнську акцію допомоги мешканцям Херсонщини. Розпочнеться тижневий збір води, продуктів і необхідних речей.

    Акцію можна буде підтримати й пожертвою на рахунок «Карітас-Спес Україна», вказавши призначення платежу – «Благодійна допомога на Херсон», повідомляє сайт РКЦ в Україні.

    «Карітас-Спес Україна» спільно з «Карітас-Спес Одеса» створили робочу групу для оцінювання потреб і координації в реагуванні. Одеські волонтерські організації допомагають з евакуацією.

    Вже налагоджені логістичні маршрути доставки питної води. На сьогодні 24 тони чистої води для пиття надійшли в Миколаїв. Також у дорозі ще 48 тон гуманітарного вантажу, який сьогодні доставлять в Одесу та Миколаїв. Прихистки в різних куточках України готові прийняти нову хвилю переселенців. Також організація «Карітас-Спес Одеса» розпочала програму фінансової підтримки для постраждалих від затоплення.

    Фахівці фіксують, що окрім потреб з питною водою та їжею, є необхідність у засобах для відкачування й для знезараження води, засобах гігієни і кормах для тварин. Також експерти вивчають можливості запобігати бактеріологічним небезпекам, опрацьовують програми як термінової, так і довгострокової допомоги.

    Акцію можна буде підтримати й пожертвою на рахунок «Карітас-Спес Україна», вказавши призначення платежу – «Благодійна допомога на Херсон».

    Найсвіжіше

    Популярне