Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній привітав патріарха Варфоломія з Днем тезоіменитства

    Про це повідомляє сайт ПЦУ. Далі повний текст вітання.

    Всесвятійший Архієпископе Константинополя – Нового Риму, Вселенський Патріарх, у Христі Богові вельми любий та бажаний брате та співслужителю нашого смирення, владико ВАРФОЛОМІЙ, Вашу Всесвятість у Господі міцно обіймаємо та щиро й радісно вітаємо.

    З глибини люблячого серця в день святих апостолів Варфоломія і Варнави, коли Ваша Всесвятість відзначає свої іменини, через цей лист та через нашого уповноваженого представника, Преосвященного митрополита міста Біла Церква Євстратія, прошу прийняти вітання від мене особисто та від повноти Православної Церкви України.

    У особі Вашої Всесвятості Православна Церква має гідного Вселенського Патріарха – першого серед православних ієрархів, побожного служителя Божого, предстоятеля апостольського престолу Великої Церкви Христової у Константинополі – Новому Римі, вчителя віри, отця і пастиря, захисника канонічного порядку, проповідника Христового Євангелія і Православного Передання. У бурхливому морі сучасності, серед викликів, які постійно постають перед Церквою, Ви, Ваша Всесвятосте, мудро ведете корабель, довірений Вам Богом, спрямовуючи його до тихої гавані та безпечних вод.

    В час, коли наш український народ і ми, як Церква України, переживаємо страшні випробування війною, принесеною на нашу мирну землю російськими агресорами, особливо цінною є Ваша підтримка та підтримка Матері-Церкви Константинопольської, яка виявляється через молитву про Україну, через гуманітарну та матеріальну допомогу постраждалим, через свідчення істини перед світом і публічне викриття та осудження злої нечестивої теорії «русского міра».

    Ваша Всесвятосте!

    З любов’ю вітаючи Вас з нагоди іменин, бажаємо Вам довгих благословенних літ служіння Богу та Його Святій Церкві, міцного здоров’я, успіхів у праці для розвитку Вселенського Патріархату, Православ’я і всього християнства. Незмінно і завжди підносимо за Вас свої молитви та просимо Ваших святих молитов про швидку перемогу правди і справедливий мир для України.

    Многії і благії літа, Ваша Всесвятосте!

    З любов’ю у Христі Ваш брат –

    Епіфаній,
    Митрополит Київський і всієї України

    Київ,
    11 червня 2023 р.

    Найсвіжіше

    Популярне