П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    11 червня – день пам’яті святого апостола Варфоломея

    Про це нагадує Місія Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні.

    “Його Всесвятість Архієпископ Константинополя – Нового Риму і Вселенський Патріарх к.к. Варфоломей відзначає день тезоіменитства. Господь хай збереже його на многії літа.”, – йдеться в дописі Місії.

    Вселенський Патріархат раніше оголосив про програму святкування іменин Вселенського Патріарха Варфоломія, які припадають на 11 червня. Це особливе свято відзначається у зв’язку зі святом апостола Варфоломія, яке відбувається в цей день.

    Напередодні святкування Вселенський Патріарх відслужив Вечірню, яка відбулась в монастирі Зоодохос Пігі у Валуклі.

    У сам день святкування, Вселенський Патріарх очолить Божественну Літургію у Патріаршому храмі на Фанарі. За участю ієрархів, які прибули з-за кордону, ця літургія стане особливою та урочистою подією. Після завершення літургії, митрополит Халкідонський Еммануїл звернеться до Вселенського Патріарха, а потім сам Патріарх Варфоломій звернеться до присутніх.

    Організовано автобус для бажаючих відвідати Божественну Літургію в монастирі Зоодохос Пігі та Вечірню. Автобус відправлятиметься о 17:00 від «Площі Татаулон» (відомої також як «Куртулуш»), проходитиме о 17:15 перед Оперою Таксім, а після закінчення Вечірні та прийому поверне відвідувачів до того самого місця.

    Це святкування є важливою подією для Вселенського Патріархату та вірян. Воно відзначає іменини Вселенського Патріарха Варфоломія, який є духовним лідером для мільйонів людей. Участь у цих церемоніях дарує можливість зустрітися з Патріархом, віддати шану святим апостолам та зануритися у духовну атмосферу цих святих подій.

    Найсвіжіше

    Популярне