Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    В селі на Чернігівщині, де була катівня окупантів, проголосували за перехід храму до ПЦУ

    У Новобиківському старостинському окрузі релігійна громада Свято-Успенської парафії змінила конфесійне підпорядкування – з Української Православної Церкви (що в єдності з МП) до Православної Церкви України.

    9 червня за це проголосували 173 місцевих жителі, 13 — висловилися проти. Це відбулося у місцевому будинку культури.

    Зі слів голови Новобиківського старостинського округу Ігоря Костоварова, питання переходу релігійної громади до ПЦУ набуло актуальності після російської окупації села, яка тривала 33 дні. В Новому Бикові тоді росіяни в підвалі котельні влаштували катівню, де тримали щонайменше 40 людей.

    Збори ініціювали самі жителі Новобиківського старостату. Для їх проведення за місяць зібрали 500 підписів — це третина населення. Люди отримали від старостату дозвіл на проведення зборів. На них були представники обох конфесій, правоохоронці, військовослужбовці ЗСУ.

    До зборів доєдналися 238 людей. З них 173 підняли руки за перехід до ПЦУ. Свою позицію вони підкріпили підписами. Ще 13 присутніх – висловилися проти.

    Зі слів старости Ігоря Костоварова, документи зі зборів передадуть в Ніжинську РВА та Чернігівську ОВА. Після отримання ряду необхідних документів буде вирішуватися питання щодо передачі єдиного в громаді Свято-Успенського храму — від Української Православної Церкви до Православної Церкви України.

    Також присутні внесли зміни до Статуту релігійної громади та погодили звернення до правлячого Архієрея Чернігівської Єпархії ПЦУ про призначення настоятеля релігійної громади.

    Найсвіжіше

    Популярне