Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    На Київщині заборонили діяльність УПЦ (МП): подробиці

    У п’ятницю, 9 червня, депутати Київської обласної ради на засіданні підтримали історичне рішення про заборону діяльності УПЦ ( що в єдності з Московським патріархатом) на території області.

    Депутатський корпус КОР проголосував за звернення до Верховної Ради щодо законодавчого врегулювання заборони діяльності на Київщині релігійних організацій Української православної церкви (УПЦ), яка має церковно-канонічний зв’язок із Російською православною церквою та перебуває з нею у відносинах підпорядкування.

    Про це йдеться в повідомленні Київської облради в Facebook.

    “Історичний проєкт рішення, що стосується заборони діяльності УПЦ Московського патріархату у Київській області, підтримано депутатським корпусом”, – повідомили в КОР.

    Заступник голови Київської обласної ради Тетяна Семенова наголосила, що діяльність релігійних організацій, церковно-канонічний зв’язок яких із державою-агресором доведено, загрожує національній безпеці.

    “Вважаємо, що на території України не може діяти релігійна організація, яка фактично контролюється країною-агресором та підтримує її злочини. Київська обласна рада просить Верховну Раду України невідкладно розглянути законопроєкти про заборону діяльності УПЦ МП”, – зазначила вона.

    Зазначимо, що в українських містах масово відмовляються від УПЦ (МП). Деякі області вже заборонили діяльність проросійських церков, тоді як в інших областях ця заборона частково застосовується, ухвалюються рішення окремими громадами або населеними пунктами. Раніше діяльність УПЦ МП заборонили на Волині, Закарпатті, Житомирщині, Рівненщині.

    Найсвіжіше

    Популярне