Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Мер Хмельницького обіцяє піти в поліцію, якшо УПЦ (МП) добровільно не звільнить земельні ділянки

    У квітні цього року Хмельницька міська рада припинила право постійного користування храмам УПЦ (що в єдності з МП) 13 земельними ділянками.

    Про це пише Незалежний громадський портал.

    Чотири вже передані релігійним громадам, які здійснили процес зміни конфесійності. Решта ділянок наразі по суті є земельними ділянками загального користування, повідомив міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

    «Буквально минулого тижня ми написали листи на ті МП-шні структури, які там ще знаходяться, з вимогою звільнити земельні ділянки, бо вони ними користуються незаконно. У випадку, якщо вони добровільно їх не звільнять, ми будемо писати заяву про злочин у правоохоронні органи, що невідомі особи користуються земельними ділянками загального користування» – наголосив мер міста.

    За його словами, представники Московського Патріархату пишуть час від часу листи про втручання органів влади.

    «Але ми не втручаємося, бо ми законники і відстоюємо норму закону. Я вважаю себе віруючою людиною і маю свою чітку позицію як вірянин, як людина, державник і міський голова. Тому ми діємо винятково у межах чинного законодавства, на листи даємо відповіді.

    Вони ведуть активну інформаційну роботу, брехні дуже багато поширюють, маніпулюють. Якщо вони себе вважають священнослужителями, то мали б розуміти, що брехня – це важкий гріх.

    Від них були неформальні ініціативи щодо зустрічей, але я не зустрічаюся і робити цього не буду, тому що немає про що говорити з такими людьми» – каже Олександр Симчишин.

    Найсвіжіше

    Популярне