Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Із Зарваниці вирушать три фури питної води до Херсона

    Комісія УГКЦ у справах молоді в межах екопросвітницького проекту «СпоЖити» зібрала кошти для передачі трьох фур питної Зарваницької води для постраждалих людей унаслідок підриву Каховської ГЕС на Херсонщині.

    Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

    Ініціативу підтримав та благословив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівської архиєпархії владика Василь Семенюк.

    Він подякував усім за сприяння: «Дякую всім, хто посприяв, щоб Зарваницьку воду відіслали потребуючим у Херсоні й околицях. Нехай Бог благословить усіх, хто цю воду отримає і споживатиме».

    Отець Роман Демуш розповів про саму ініціативу і закликав до солідарності з постраждалими.

    «Ми дуже раді, що наша ініціатива активізувала громадськість загалом і церковне середовище зокрема. Багато людей долучилися до процесу допомоги постраждалим від катастрофи на Каховському водосховищі. Зокрема, допомогою питною водою», — сказав він.

    За його словами, катастрофа на Херсонщині підштовхнула молодіжну комісію в межах свого екопросвітницького проєкту перейти від розмов до конкретних учинків милосердя до людини, природи і нашого спільного дому загалом. Так було запущено ініціативу збору коштів для придбання питної води.

    «Ми були приємно вражені, що молоді люди дуже чисельно відгукнулися. Очікували придбати одну фуру питної води, а маємо ресурс для придбання трьох. Першу ми спрямували в місто Херсон до отця Августина, ЧСВВ, який там служить людям. Така відкритість ще раз показала, що українська молодь є сьогоднішнім нашої Церкви й народу», — зазначив о. Роман Демуш.

    Найсвіжіше

    Популярне