Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ освятив мобільну переносну каплицю для прикордонників

    8 червня у бойовій частині Державної прикордонної служби України в 15 мобільному прикордонному загоні «Сталевий Кордон» було освячено мобільну переносну каплицю на честь Покрови Пресвятої Богородиці.

    Про це йдеться на Фейсбук-сторінці капелана ПЦУ Михайла Предка.

    Чин освячення здійснив митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан Яременко Голова Синодального управління військового духовенства у співслужінні зі священником Михайлом Предком – заступником Голови СУВД по взаємодії з ДПСУ та протоєреєм Юрієм Парфанюком – капеланом Сталевого Кордону.

    Після освячення у каплиці відслужили молебень за Українське військо та перемогу України у війні з російськими окупантами. На завершення митрополит Іоан звернувся зі словами привітань до командира частини, присутніх офіцерів та військовослужбовців Сталевого Кордону.

    У своєму слові митрополит Іоан підкреслив, що важливу роль у забезпеченні духовних потреб військовослужбовців виконує капелан, який допомагає їм вирішувати психологічні і духовні проблеми, підтримує у важких ситуаціях і поступово приводить до глибин віри і розуміння важливості святого Причастя та інших Таїнств Церкви Христової.

    Також Голова синодального управління військового духовенства побажав капелану Юрію Парфанюку Божої допомоги у його нелегкому капеланському служінні.

    Капелан та командир, офіцери і весь особовий склад Сталевого Кордону подякували митрополиту Іоану та капелану Михаїлу Предку за надану та освячену каплицю і щиру молитву підтримки.

    Нагадаємо, предстоятель ПЦУ передав допомогу затопленим херсонцям. Також чергова громада на Хмельниччині переходить до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне