П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Київоблрада ухвалила заборонити УПЦ (Московського патріархату)

    Сьогодні, 9 червня, Київська обласна рада підтримала проєкт рішення щодо заборони на території Київській області діяльності Української Православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом).

    Про рішення Київоблради стало відомо з повідомлення депутата облради Київщини Романа Титикала за підсумками засідання ради 9 червня 2023 року.

    «Депутати обласної ради вважають діяльність релігійних організацій (об’єднань), які мають доведений церковно-канонічний зв’язок з країною-агресором (Росією) такою, що порушує державні інтереси та загрожує національній безпеці», – йдеться в повідомленні, депутата, який уточнив, що йдеться саме про УПЦ (МП).

    Депутати вважають, що на території України «не може діяти релігійна організація, яка фактично контролюється країною-агресором та підтримує її злочини».

    Враховуючи вищезазначене, «Київська обласна рада просить Верховну Раду України невідкладно розглянути законопроєкти про заборону діяльності УПЦ МП».

    Також нардепи вимагають опрацювати питання правомірності використання релігійними організаціями Української православної церкви, яка має церковно-канонічний зв’язок із російською православною церквою, є її структурним підрозділом і перебуває у відносинах підпорядкування, комунального майна територіальних громад Київської області та вжити відповідних заходів реагування.

    Також місцева влада має провести інформаційно-роз’яснювальну роботу серед мешканців територіальних громад Київської області щодо висновку релігієзнавчої експертизи Статуту про управління Української православної церкви на наявність церковно-канонічного зв’язку з Московським патріархатом.

    Раніше УПЦ (МП) заборонили в ряді областей на Заході України.

    Найсвіжіше

    Популярне