Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ ПЦУ Афанасій: Храм на Харківщині повернувся у лоно рідної Церкви

    Архієпископ Православної Церкви України (ПЦУ) Афанасій (Шкурупій) оголосив радісну новину про повернення храму села Сенькове на Харківщині під юрисдикцію ПЦУ. Ця важлива подія відбулася 4 червня 2023 року, і вона стала приводом для радості та вдячності.

    У своєму дописі на соціальній мережі, архієпископ Афанасій висловив своє задоволення поверненням цього храму у лоно рідної Церкви. Він підкреслив, що чекатиме з нетерпінням на інші подібні повернення і закликав всіх зацікавлених надсилати йому повідомлення через месенджер.

    «Чекаю і радо прийму», – зауважив єрарх.

    У коментарях він додав, що священник УПЦ (МП) утік.

    Село Сенькове, що знаходиться за 20 км від лінії фронту на Харківщині стало одним із перших, де парафія проголосувала за перехід в ПЦУ. Цей крок буде сприяти зміцненню духовного життя громади та зменшенню напруження між різними конфесіями.

    Повернення храму села Сенькове також послужить прикладом для інших громад, які вагаються і прагнуть долучитись до ПЦУ. Архієпископ Афанасій закликав усіх роздумувати над цим прикладом і продовжувати діяти для відродження духовності в Україні.

    З поверненням храму села Сенькове Православна Церква України зазнала ще одного значущого успіху в своєму поступовому зміцненні та розширенні.

    Найсвіжіше

    Популярне