П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх побажав папі Франциску якнайшвидшого одужання

    Вселенський патріарх Варфоломій надіслав теплого листа зі співчуттям і підтримкою папі Франциску, який у середу переніс операцію в римській лікарні Джемеллі.

    Вселенський Патріарх побажав папі якнайшвидшого і повного одужання та швидкого повернення до своїх багатогранних обов’язків, зважаючи на престольне свято Римської Церкви, на яке патріарх, як і щороку, відправить свого офіційного представника, передає orthodoxtimes.com

    Делегація, що цього року складалася з митрополитів Пісидійського Іова, єпископа Назіанзького Афінагора та інших.

    Зазначається, що папа Франциск перед тим, як потрапити до лікарні, надіслав Вселенському Патріарху з нагоди його майбутніх іменин сердечного вітального листа: “Літургійне святкування Вашого покровителя, апостола Варфоломія, дає мені можливість надіслати найтепліші побажання Вашій Всесвятості та запевнити Вас у моїх молитвах до Всемогутнього Бога, щоб Він, джерело всякого добра, дарував Вам здоров’я, щастя та апостольську ревність у Вашому служінні. Святий Варфоломій, проливши свою кров, дав найвище свідчення своєї віри. Дійсно, в той момент, коли свідки здаються позбавленими допомоги і переможеними, вони постають в Божих очах переможцями, бо їхня перемога ґрунтується на повному довір’ї до Господа. Через це зразкове учнівство ми бачимо шлях, яким сьогодні покликані йти всі християни: не шукати тимчасового успіху, а виявляти абсолютну вірність Євангелію і більшу довіру, як діти, до нашого Небесного Отця. Я впевнений, що, йдучи цим шляхом разом, католики і православні глибше відчують узи, які вже об’єднують їх у вірі, надії і милосерді, щоб отримати заохочення до наполегливості на шляху, який веде до повної і видимої єдності. З такими почуттями я надсилаю тобі, мій улюблений брате в Христі, вітання миру в ім’я Господнє. Папа Франциск”

    Найсвіжіше

    Популярне