П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    До України прибула делегація Міжнародного альянсу з питань свободи релігій та віросповідань

    Голова ДЕСС Віктор Єленський провів зустріч із заступником Голови Альянсу з питань свободи релігій та віросповідань Робертом Рехаком, Послом з особливих доручень з питань Голокосту, міжрелігійного діалогу та свободи релігії МЗС Чеської Республіки. Він висловив подяку чеському народові за всеосяжну підтримку, яку відчуває Україна і солідарність, яку демонструє Чехія.

    Під час зустрічі говорили про становище релігійних спільнот в умовах російської агресії, порушення права на свободу віросповідання.

    “Україна завжди поважала свободу релігійного вибору громадян і завжди захищатиме право на свободу віросповідання. Для нас це є надважливим. Так само як і не допускати зловживання релігійною свободою в інтересах країни-окупанта”, – зауважив Голова ДЕСС.

    Під час короткої зустрічі з делегацією Міжнародного альянсу з питань свободи релігій та віросповідань Віктор Єленський розповів про утиски релігійних меншин і громад, руйнування релігійних споруд — за 15 місяців війни росіяни знищили майже 500 храмів, понад 100 з них знищені вщент. Такі наслідки російської агресії для релігійної свободи віруючих людей в Україні.

    “Впродовж 15 місяців війни патріарх Кирил висловлював свої співчуття депутатам російської думи, жертвам автокатастроф, нещасних випадків, але він не висловив ані тіні співчуття коли було вбито 485 українських дітей”, – сказав Голова ДЕСС.

    Роберт Рехак запевнив Голову ДЕСС у наданні підтримки з боку Альянсу, гуманітарної допомоги для релігійних громад, в тому числі консультування та сприяння в організації переговорних процесів на дипломатичному рівні.

    “Доки триватиме ця війна наша позиція не буде слабшати. Якщо Росія припинить війну, то більше не буде війни. Якщо Україна перестане боротися, то Україна не існуватиме. Для нас Україна вже виграла війну”, – сказав Роберт Рехак, заступник Голови Альянсу з питань свободи релігій та віросповідань.

    Завтра делегація Міжнародного альянсу з питань свободи релігій та віросповідань відвідає місце масових поховань жителів Бучі, замордованих російськими окупантами і проведе екуменічне богослужіння з вшануванням пам’яті жертв бучанської різанини.

    Довідково: Міжнародний альянс з питань свободи релігій та віросповідань – міжнародна організація, яка була створена за ініціативи Державного департаменту США та спирається на Декларацію прав людини. Зазначене об’єднання включає понад 40 країн у тому числі й Україну та має на меті спрямувати зусилля її членів на протидію негативним чинникам у релігійній площині та захисту свободи релігій і віросповідань у світі.

    Найсвіжіше

    Популярне