Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Спецпосланець Папи Римського приїжджає в Київ

    Спецпосланець Ватикану кардинал Маттео Дзуппі у понеділок, 5 червня, приїде з дводенним візитом до Києва.

    Про це повідомила пресслужба Святого Престолу, передає УНН.

    “З посиланням на те, що раніше повідомляв Святий Престол, повідомляється, що 5-6 червня 2023 року кардинал Маттео Марія Дзуппі, архиєпископ Болоньї та голова єпископату Італії, відвідає Київ як посланець Святішого Отця Франциска”, – ідеться у повідомленні.

    “Це ініціатива, основна ціль якої – уважно вислухати українську владу про можливі шляхи досягнення справедливого миру та підтримати гуманні жести, які сприяють послабленню напруженості”, – вказали у пресслужбі Ватикану.

    Раніше Папа Римський Франциск доручив кардиналу голові конференції італійських єпископів Маттео Зуппі відправитися в Україну із “миротворчою місією”.

    Очільник єпископської конференції Італії кардинал Маттео Дзуппі, якому Папа Римський Франциск доручив очолити місію стосовно України, заявив, що “не можна дозволити, щоб залишилася лише безжальна логіка конфлікту”.

    Державний Секретар Святого Престолу сказав, що місія Голови Єпископської Конференції Італії, пов’язана з російською агресією проти України, полягає в пошуках мирних шляхів, а не в посередництві у вузькому значенні цього слова.

    Найсвіжіше

    Популярне