Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Посланець Папи Римського: Ми всі покликані працювати задля миру

    Очільник єпископської конференції Італії кардинал Маттео Дзуппі, якому Папа Римський Франциск доручив очолити місію стосовно України, заявив, що «не можна дозволити, щоб залишилася лише безжальна логіка конфлікту».

    У своєму зверненні під час засідання Конференції єпископів Італії кардинал Дзуппі заявив: «Ми вдячні Папі Франциску за його пророцтво, таке рідкісне сьогодні, коли розмови про мир, здаються униканням зайняти позицію або невизнанням відповідальності. Його голос наповнений глибоким занепокоєнням – іноді невисловленим, часто непочутим – народів, які потребують миру», пише «Католицький оглядач» з посиланням на Gość.

    «Війна – це пандемія. Вона зачіпає всіх нас», – додав митрополит Болоньї. «Для нас мир – це не лише бажання, але сама дійсність Церкви, яка виростає з Євхаристії та Євангелія», – пояснив він.

    «Церква і християни вірять у мир; ми всі покликані працювати задля миру, тим більше в жахливому штормі конфліктів», – заявив кардинал Дзуппі. Як він зазначив, необхідно запитати, слідом за Папою, «де творчі зусилля заради миру», щоб не залишилася тільки «безжальна логіка конфлікту».

    Голова Конференції єпископів Італії закликав до ревної молитви за мир в Україні та за братерство між усіма народами землі. Він також зазначив: «Занадто складна інформація підштовхує до байдужості, до того, щоб стати спостерігачем війни, зведеної до гри».

    Кардинал висловив переконання, що солідарність з біженцями, українськими та іншими, повинна супроводжуватися діями на користь миру.

    Раніше речник Ватикану Маттео Бруні повідомив, що Папа доручив кардиналу Дзуппі «очолити, за погодженням з Державним Секретаріатом, місію, яка сприятиме послабленню напруженості конфлікту в Україні». Як він додав, Франциск прийняв це рішення в надії, яку він ніколи не залишав, що «це могло б започаткувати дороги миру».

    Водночас було пояснено, що терміни місії та її форма наразі обговорюються.

    Найсвіжіше

    Популярне