Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    “Християнська” Росія переступила всі християнські заповіді і перетворилася на диявольського агресора – єпископ Віктор Бедь

    Ми повинні ставитися до цієї військової агресії безбожного московського путінсько-гундяєвського режиму саме як до тих, які на сьогоднішній день є носіями сатанинської влади.

    Про це заявив керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України єпископ Віктор Бедь в ефірі телеканалу “М-Студіо”.

    “Церква завжди дивиться на все, що відбувається в житті, в тому числі такі страшні та негативні події як війна, очима правди і пошуку істини. І якщо ми маємо на сьогоднішній день війну, ми повинні називати війну війною. Якщо на сьогоднішній день з боку російського агресора маємо ворога, то ми повинні називати, що це є ворог. Якщо ми бачимо, що з боку цього московського ворога є безбожество, навіть якщо вони прикриваються святими іконами чи показують як вони ходять до храмів Московського патріархату, це не значить, що ці люди йдуть за Богом. З нашої точки зору, вони йдуть проти Бога”, – наголосив владика Віктор.

    Він нагадав, що війна прийшла на нашу землю ще в 2014 році: вона набирала обертів, наближалась ближче і ближче до більшої території, до життів більшості наших співгромадян.

    “Тому що посягнувши на нашу територію, як злодій, як віроломний вбивця, як той, який прийшов до нас, щоб відібрати те, що нам дано Богом, відібрати невинні людські життя, зокрема мирних наших співгромадян, з ким ми стикаємося? Ми стикаємося з тими, хто проповідую слово істини Бога? Звичайно, що ні. Ми стикаємося з тими перевертнями, які намагаються прикритися нібито духовними засадами чи образом нібито Церкви, а насправді роблять все те, що суперечить заповідям Божим і зневажають Бога. Зневажають тим, що порушивши ці заповіді – вони прийшли на нашу землю, убивають наших людей, хочуть відібрати те, що їм Богом не дано”, – зазначив архиєрей.

    “З духовної точки зору, ми повинні ставитися до цієї військової агресії безбожного московського путінсько-гундяєвського режиму саме як до тих, які на сьогоднішній день є носіями сатанинської влади. Які зневажають людські права, зневажають людське життя, зневажають міжнародне право, зневажають Церкву, хоч і пробують Церквою прикриватися. І це є дуже страшно. Бо відбувається страшна підміна понять: понять добра і зла, понять Церкви і антиЦеркви, понять християнства і антихристиянства. І вони це все так змішали, що на сьогоднішній день люди у відчаї та не можуть зрозумііти, що відбувається в даному випадку. Коли ми говоримо за те, що, з одного боку, “християнська” Російська Федерація переступила всі християнські заповіді, переступила людську мораль і перетворилася, по суті, в такого диявольського агресора, який прийшов на нашу землю”, – наголосив владика Віктор.

    Найсвіжіше

    Популярне