Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Стефанчук відвідав командирів із «Азовсталі» в Туреччині

    Глава Верховної Ради Руслан Стефанчук відвідав п’ятьох командирів із «Азовсталі» в Туреччині, де вони перебувають під протекцією президента Реджепа Таїпа Ердогана.

    Про це Стефанчук повідомив у Facebook.

    Очільник парламенту розповів, що відвідав командирів на прохання президента України Володимира Зеленського. Стефанчук також запевнив, що Україна працює над поверненням додому всіх військовополонених.

    «Усі наші захисники сповнені рішучості продовжувати боротьбу та прагнуть повернутися додому. Повноцінна підтримка всіх наших героїв — це обовʼязок держави. Маємо повернути всіх. Бо ми цінуємо кожного», — запевнив Стефанчук.

    Чому командири в Туреччині?

    22 вересня 2022 року Україні вдалося звільнити з російського полону 215 людей. 200 українських військових обміняли на кума путіна Віктора Медведчука. П’ятьох командирів із «Азовсталі» обміняли на 55 російських військових. Крім того, 10 полонених іноземців росія тоді відпустила до Саудівської Аравії.

    Звільнені командири зараз перебувають у Туреччині під гарантіями захисту та безпеки президента Реджепа Ердогана, вони залишаться там до кінця війни.

    Ідеться про командира полку Національної гвардії «Азов» Дениса Прокопенка («Редіс»), його заступника Святослава Паламара («Калина»), в.о. командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергія Волинського («Волина»), старшого офіцера «Азову» Олега Хоменка та командира 12-ї бригади НГУ Дениса Шлегу.

    Дружина «Редіса» та засновниця Асоціації сімей захисників «Азовсталі» Катерина Прокопенко розповідала «Укрінформу», що командири перебувають у Туреччині на закритому режимному об’єкті.

    «Ми навіть ми не знаємо, де конкретно. Вони не на курорті й не на морі. У них є певний режим, регламентовані дзвінки, розклад. Вони не зазнають тортур, як у росії, але, тим не менше, вони не повністю на свободі. Ми всі розуміємо, що, якби вони залишилися в полоні довше в тих умовах, то сталися б невідворотні процеси з їхнім станом. Я вдячна всім причетним за те, що вдалося його дістати з того пекла», — зазначила Катерина Прокопенко.

    Найсвіжіше

    Популярне