П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Анексія Бердянської єпархії: єпископ УПЦ (МП) провів парад колаборантів в рясах

    У четвер 1 червня у кафедральному соборі Різдва Христового, що в Бердянську Запорізької області, відбулися збори священнослужителів Бердянської єпархії УПЦ (в єдності з МП), яку синод Російської православної церкви нещодавно незаконно перевів у пряме підпорядкування московському патріарху Кірілу  та синоду РПЦ.

    Про це  пише Главком.

    Зібрання кліру провів присланий із Підмосков’я єпископ Лука, якого російська церква призначила новим архієреєм єпархії.

    Як ідеться в повідомленні, усього на зборах були присутні 70 кліриків.

    Московський єпископ Лука провів зібрання кліру у Бердянську
    Московський єпископ Лука провів зібрання кліру у Бердянську фото: сайт Бердянської єпархії
    Під час цього заходу Лука поділився найближчими перспективами єпархіального життя, а саме майбутньою роботою з перереєстрації всіх парафій, а також реєстрації єпархії.
    Московський єпископ Лука провів зібрання кліру у Бердянську
    Московський єпископ Лука провів зібрання кліру у Бердянську фото: сайт Бердянської єпархії
    «Також владика закликав отців сприяти відкриттю у Бердянську православної гімназії та поділився планами щодо налагодження тісної співпраці з козацьким військом. Особлива увага приділятиметься тим благочинням та парафіям, які розташовані ближче до лінії бойових дій, єпархія підтримуватиме духовенство та населення цих районів усім необхідним», – ідеться на сайті єпархії.

    Нагадаємо, 16 травня синод РПЦ ухвалив рішення незаконно прийняти Бердянську єпархію Запорізької області у безпосереднє підпорядкування патріарху московському Кирилу та синоду РПЦ.

    Згодом священники Московського патріархату в тимчасово окупованому Бердянську розвіяли міфи про «незалежність» і назву так званої УПЦ. В ефірі телеканалу РПЦ «Спас» представники УПЦ (МП) розповіли, що назва УПЦ була прийнята у зв’язку з політичними змінами в Україні, але віряни цієї церкви відчувають себе росіянами і російськомовними.

    За словами представників УПЦ МП, митрополит Бердянський і Приморський Єфрем, відсутність якого послужила приводом для анексії єпархії, покинув межі єпархії не самовільно, а з благословення митрополита УПЦ (МП) Онуфрія.

    Найсвіжіше

    Популярне