Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    В УПЦ (МП) такі установки, що в ПЦУ їх будуть гнобити, – архімандрит Онуфрій

    Архімандрит Онуфрій розповів про реакцію братії монастиря на його рішення перейти до Помісної Православної Церкви України (ПЦУ) в інтерв’ю “Духовному Фронту України“, яке він недавно надав.

    За словами архімандрита, реакція братії була різною: хтось його зрозумів і підтримав, а хтось сприйняв це категорично і висловив незадоволення навіть прокляв.

    Архімандрит Онуфрій розповів, що його перехід до ПЦУ відбувався в період Великого посту, і саме тоді його образливо прозивали Юдою. Однак деякі люди прийняли його рішення спокійно.

    Архімандрит також додав, що багато членів духовенства, які перебувають у Московському патріархаті в Україні, звертаються до нього з запитаннями та дзвонять, щоб дізнатися деталі про його перехід. Він наголосив на необхідності розуміти тих, хто знаходиться в цій ситуації, особливо тих, хто вже довгий час перебуває в Московському патріархаті.

    «В них, дуже такі установки, що тут з’їдять. Тут ти будеш нікому не потрібен. Тут тебе будуть гнобити. Тобто перше питання від одного священника, який мене набрав після переходу: «А с тєбя всє награди снялі?». Ну ось такий стереотип навіть кліру Московського патріархату в Україні», – розповів єромонах Онуфрій.

    Відповідаючи, на запитання чи не жалкує він, архімандрит Онуфрій відповів, що він жалкує, що довго вагався з цим рішенням, і що було б краще, якби він раніше прийняв його.

    Найсвіжіше

    Популярне