Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    ПЦУ і УГКЦ допомогають вакцинуватись від COVID-19

    Українська Греко-Католицька Церква та Православна Церква України у співпраці з Центром громадського здоров’я посприяла проведенню серії вакцинації у різних містах України у травні.

    У місті Бородчани вакцинувалося 56 прихожан парафії ПЦУ Івано-Франківської єпархії, повідомляє «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України».

    Крім цього, 77 парафіян УГКЦ у Київській області та Івано-Франківську також щепилися проти коронавірусу SARS-CoV-2.

    Через війну зростає ризик поширення інфекційних хвороб. Захист від них дають лише щеплення.

    «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України» закликає ознайомитись з наступною інформацією.

    Спеціально готуватися до щеплення чи чекати оптимального часу для них не потрібно. Перед щепленнями не треба здавати жодних аналізів (крові, сечі, імунограму), зокрема ПЛР-тестів чи тестів на антитіла перед вакцинацією від COVID-19.

    Аналіз крові чи сечі може виявити наявність запальних процесів в організмі. Втім, гострі захворювання самі по собі не є протипоказанням до вакцинації.

    Не рекомендують щепити людину з температурою понад 38,5ºС не тому, що вакцинація в такому стані небезпечна, а через те, що якщо ввести вакцину й температура підвищиться або не знижуватиметься, то важко буде зрозуміти, чи то реакція на щеплення, чи людині стає гірше. У таких випадках щеплення рекомендують відкласти, доки температура нормалізується.

    Захищають людину від COVID-19 не лише антитіла, а і клітинний імунітет, який неможливо визначати звичайним тестом на антитіла.Тому навіть тим, хто хворів на COVID-19, рекомендовано щепитися, але не раніше ніж через 28 днів після початку хвороби.

    Також немає сенсу робити ПЛР-тест, адже він показовий у моменті, а людина, поки чекає тест, теж може захворіти.

    Також перед вакцинацією немає потреби вимірювати артеріальний тиск.

    Така практика діє і в інших країнах, де ніхто не призначає жодних додаткових обстежень чи аналізів перед вакцинацією.

    Перевірте за календарем щеплень, чи ви і ваші діти маєте всі необхідні рутинні щеплення. Якщо ні, то запишіться до сімейного лікаря та отримайте пропущені дози вакцини.

    Найсвіжіше

    Популярне