Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Відбувся Перший дитячий бібліотечний молитовний сніданок

    У четвер, 1 червня, відбувся Перший дитячий бібліотечний молитовний сніданок у Національній бібліотеці України для дітей.

    Організаторами заходу стали Українська Церква Християн Віри Євангельської, Благодійний Фонд «Підтримка для України», християнська церква «Альфа» і Національна бібліотека для дітей України, пише «Всі разом».

    Присутніми на заході були представники Офісу президента, Міністерства інформаційної політики, Міністерства юстиції, Міністерства охорони здоров’я, Національної гвардії України, народні депутати Верховної Ради України, посол Литовської Республіки в Україні, військові, капелани та звісно – діти. А також безпосередню участь взяли єпископи та пастори різних конфесій з Всеукраїнської Ради Церков.

    Перший дитячий бібліотечний молитовний сніданок почався з хвилини мовчання та гімну України. Відкрили захід – генеральний директор Національної бібліотеки Гордієнко Алла та виконавчий директор Української християнської місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі» В’ячеслав Когут.

    Після цього розпочались блоки молитов охоплюючи різні сфери: війну, збереження життя дітей, загиблих і читачів бібліотеки. Молитви здійснювали діти, єпископи та представники влади. Музична програма пройшла за участі відомого дитячого гурту «Нотки».

    Під час молитовного сніданку почалась повітряна тривога, всім гостям довелось спускатись в укриття задля безпеки. Проте й там програма продовжилась – далі проголошувались молитви. Вже через 20 хвилин був відбій тривоги, учасники повернулись до зали.

    Молитовні сніданки стають хорошою традицією не лише серед релігійних організацій, а також представників влади. Співорганізатори першого дитячого бібліотечного молитовного сніданку також організовують молитовний сніданок Державної кримінально-виконавчої служби.

    Найсвіжіше

    Популярне