П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Суд покарав вірянина УПЦ (МП), який вважає слово «дура» нормальним для вжитку

    Сихівський районний суд Львова оштрафував прихожанина Української православної церкви (в єдності з Московським патріархатом) на 51 грн за дрібне хуліганство.

    Про це повідомляє «Главком» з посиланням на постанову від 26 травня.

    За матеріалами справи 2 квітня 2023 року потерпіла прийшла до храму УПЦ (МП), що у Львові на вул. Антоненка-Давидовича. Там вона провела одиночну акцію-протест проти побиття військового представниками УПЦ (МП) у Хмельницькому.

    Через деякий час до жінки почали чіплятись прихожани львівської церкви УПЦ (МП), намагаючись її прогнати. Також із храму вийшов чоловік, який публічно в присутності інших людей обізвав мітингувальницю «дурою».

    До суду порушник не з’явився, але направив заяву. У ній чоловік зазначив, що не визнає вини. Також наголосив, що слово «дура» або «дурна», не є нецензурним або лайкою. На його думку, це слово належить до нормативних слів української мови щодо яких немає будь-яких заборон до вживання.

    Водночас суд дійшов висновків: вину чоловіка повністю доведено; у діях є ознаки адмінправопорушення за ст.173 Кодексу України про адміністративні правопорушення, оскільки прихожанин УПЦ МП образливо обізвав потерпілу та порушив її спокій.

    Найсвіжіше

    Популярне