П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Монахиня РКЦ організовує польовий шпиталь для потреб України

    Нещодавно Папа зустрівся з сестрою Луцією Карам, яка вже кілька разів їздила в Україну, щоб опікуватися пораненими війною. Вона хоче заснувати в Україні пересувний польовий шпиталь.

    Про це повідомляє  РКЦ в Україні. 

    Монахиня домініканського ордену прагне, щоб цей проект почав реалізуватися вже цієї осені. Польовий шпиталь мав би містити дві операційні, три реанімаційні палати та діагностичне відділення.

    «Шпиталь за 20-30 хвилин можна встановити і за цей самий час знову розібрати, щоб перемістити його від місця бойових дій хоча б за 50 кілометрів», – каже сестра Луція.

    Мета такої ініціативи – зменшити кількість загиблих, запобігати ускладненням поранень, наслідки яких можуть тривати потім усе життя через запізно надану допомогу, а також після наданої необхідної допомоги відправляти поранених до найближчих лікарень.

    «40 % поранених на лінії фронту помирають внаслідок браку надання медичної допомоги. Сподіваємося, що це буде не один так оснащений шпиталь, а декілька. Тоді можна буде надавати допомогу і рятувати життя десяткам воїнів щоденно, – розповідає монахиня. – Святішого Отця ця ідея зацікавила і сказав, що можна розраховувати на підтримку від нього».

    У червні 2023 року відбудеться 18-а подорож сестри Луції в Україну, де вона буде піклуватися про поранених.

    Сестра Луція Карам (sor Lucía Caram) належить до домініканського ордену та проживає у монастирі св. Клари в Іспанії, а сама родом з Аргентини.

    Найсвіжіше

    Популярне