Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ закликає світ допомогти зупинити російську агресію, яка позбавляє українських дітей дитинства

    Українські діти постраждали внаслідок російської військової агресії, повідомив Предстоятель Помісної православної церкви України (ПЦУ), митрополит Епіфаній, у своєму зверненні. Він заявив, що немає жодної української дитини, яка би не постраждала від цієї конфлікту, будь-то втратами близьких, психологічними травмами або вимушеним переміщенням.

    Митрополит Епіфаній зазначив, що російська агресія не тільки відібрала дитинство українських дітей, але й позбавила їхніх батьків можливості забезпечити безпеку своїм сім’ям. Замість радісних посмішок та спокою в родинах, зараз панує біль, страх і розлука.

    У зв’язку зі святкуванням Міжнародного дня захисту дітей та Всесвітнього дня батьків, Предстоятель ПЦУ закликав всю християнську спільноту та людей доброї волі допомогти зупинити цю сатанинську озлобленість та нелюдське насильство з боку Росії, яка жорстоко тероризує та вбиває мирних українців.

    Митрополит Епіфаній закликав до молитви за дітей та їхніх батьків, звертаючись до Бога про Його опіку, милість та милосердя. Він сподівається, що Господь благословить та захистить кожну українську дитину та кожну українську родину. Предстоятель ПЦУ закликав міжнародну спільноту прийняти рішучі заходи для припинення російської агресії та захисту мирних громадян України, особливо дітей, які є найвразливішими у цьому конфлікті.

    Митрополит Епіфаній відзначив, що світ повинен об’єднатися та виступити проти цієї жорстокості і нелюдськості, що мають на меті тероризувати та вбивати мирних громадян. Він висловив надію, що міжнародні зусилля та дипломатичний тиск допоможуть зупинити страждання українських дітей та призвести до відновлення миру на території України.

    Українська церква, за словами митрополита Епіфанія, продовжуватиме молитися, надавати духовну підтримку та допомагати українським сім’ям, що постраждали від війни. Вона закликає всіх людей доброї волі до активного співпраці та роботи над відновленням миру, безпеки та добробуту для всіх українських дітей та сімей.

    Митрополит Епіфаній завершив своє звернення, наголосивши, що ті, хто вчиняє насильство та злочини проти невинних дітей, повинні нести відповідальність за свої дії перед Божим законом і перед людством.

    Найсвіжіше

    Популярне