Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Архиєпископ Америки: Висловлюю вдячність Вселенському патріарху за підтримку щодо перегляду Хартії

    Процес перегляду Статуту Архієпархії Америки був головною темою, яка обговорювалася на засіданнях Священного Синоду Вселенського патріархату. На зустрічі на Фанарі також був присутній архієпископ Американський Елпідофор.

    Про це повідомляють ЗМІ. 

    Священний Синод Вселенського патріархату доручив Єпархіальному Синоду Архиєпархії Америки ретельно вивчити пропозиції архієпископа Елпідофора щодо перегляду положень чинного Статуту. Ратифікувавши попереднє рішення, Архиєпископ Америки був заохочений до розширення діалогу з духовенством і мирянами по всій Америці.

    Власне, дискусія з цього приводу триватиме в контексті засідань Єпархіального Синоду Архієпархії Америки приблизно в середині червня.

    Тим часом Священний Синод Вселенського патріархату вирішив продовжити засідання Спільного комітету, створеного для перегляду Хартії під головуванням старця митрополита Халкідонського Еммануїла, наступного вересня.

    Нарешті, Священний Синод Вселенського патріархату вирішив, що Метохія Патріаршого і Ставропігійного монастиря Святої Ірини Хрисоваланту в Асторії буде включена до Архиєпархії Америки, ухваливши відповідну пропозицію Архиєпископа Американського Елпідофора.

    Архиєпископ Америки висловив вдячність за довіру, яку вони мали до нього, та заохочення Вселенського патріарха Варфоломія та Священного Синоду Вселенського патріархату в контексті процесу перегляду Статуту Архиєпархії Америки.

    Він пообіцяв і підтвердив, що процес перегляду Хартії відбуватиметься за умови прозорості та взаємної співпраці між усіма зацікавленими сторонами, оскільки Хартія Архієпархії Америки має велике значення.

    Він також висловив подяку Вселенському патріарху за покладення на нього відповідальності за управління Метохією Святої Обителі, яка стане парафіями Архиєпархії Америки.

    Найсвіжіше

    Популярне