Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Релігієзнавець Трегубов розкритикував методи ”витіснення” РПЦ з України

    Віктор Трегубов, журналіст і політик, висловив критичну думку щодо способів виставлення РПЦ з країни. Він рекомендував використовувати адміністративні ресурси для виселення РПЦ, а не “влаштовувати мордобій”.

    “Мені подобається, що відбувається виведення РПЦ з України, але не подобається, як це роблять”, – заявив він в інтерв’ю Укрінформу.

    На його думку, деякі політики “осідають” на темі Московського патріархату лише заради популізму і показухи, а не через реальне ставлення до релігії.

    “А де ви були раніше, хлопці рідні? МП у вас чудово «засідав» усі ці роки, а зараз ви вдягли мундир і кричите: ось зараз ми їх всіх виженемо! Добре, але навіщо їх виганяти копняками, коли їх можна «попросити», наприклад, виконавчою службою. Нащо влаштовувати мордобій, коли можна просто прийти, опечатати, виселити”, – зазначив експерт.

    Головне ж, на його думку, це те, щоб громади переходили до ПЦУ, а не “заганяли в катакомби”. Трегубов наголосив на необхідності “перетягування” прихильників РПЦ на “свій бік”.

    Нагадаємо, до ПЦУ щодня переходить по 2-3 парафії від московського патріархату. Також на Київщині не впустили священника УПЦ (МП) в храм.

    Найсвіжіше

    Популярне