Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    До ПЦУ щодня переходить по 2-3 парафії від московського патріархату – Филипович

    Релігієзнавиця Людмила Филипович, докторка філософських наук, зазначила, що динаміка переходу вірян до ПЦУ відчутна у зв’язку з загостренням ситуації на фронті.

    Про це вона розповіла в етері Еспресо.

    “Щодня по 2-3 парафії переходить від московського патріархату до ПЦУ. Особливо динаміка переходу відчувається з загостренням ситуації на фронті й чим кривавіші бої, чим складніша там ситуація, тим швидше до вірних УПЦ МП доходить, що необхідно приймати відповідні рішення. Церква не робить з подій на фронті якоїсь кампанії, оскільки був заданий певний орієнтир, що перехід вірян має відбуватися добровільно, коли за таке рішення проголосує переважна більшість громади”, – розказала релігієзнавиця.

    Людмила Филипович додала, що активно працюють пропагандисти від ПЦУ. Наприклад, на Буковині є отець Роман Грищук, який де тільки можна обов’язково розповідає, хто такі є православні священники, з ким вони пов’язані, а також він утверджує нашу ідентичність та закликає людей свідомо поставитися до вибору.

    “УПЦ вже нецілісна, росіяни відцапали три єпархії у Криму, Ровенківську єпархію на Донеччині, Бердянську єпархію на півдні України. Я думаю, що апетити окупантів на цьому не будуть задоволені, вони будуть потроху відтяпувати те, що їм не належить, але те, що вони вважають своїм”, – сказала Филипович.

    Найсвіжіше

    Популярне