П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    На Хмельниччині селяни вирішили, що церкви мають перейти до ПЦУ

    У неділю, 28 травня, у двох селах Судилківської ТГ Шепетівського району Хмельницької області селяни організували збори, аби задокументувати своє рішення щодо переходу сільської парафії до Православної Церкви України. Йдеться про Траулин і тамтешню Свято-Покровську церкву, та Поляна — Свято-Михайлівський храм.

    Засвідчити вибір місцевих жителів приїхали священники та благочинний Шепетівської округи ПЦУ. Спочатку усі учасники зборів зібралися у клубі села Травлин. Було запрошено і настоятеля. Кожен мав можливість взяти участь у обговоренні та висловитися з цього приводу, повідомляє “День за днем”.

    Як розповіли учасники зборів, на жаль, настоятель не підтримав рішення селян про вихід з підпорядкування УПЦ (МП) та приєднання до Православної Церкви України. Далі підрахували голоси та задокументували рішення про перехід громади відповідним протоколом.

    Але на цьому усе не завершилося, адже люди таки забажали увійти до храму, щоб разом зі священниками помолитися. Таким чином у храмі вперше пролунала молитва державною мовою за Україну, мужніх захисників та за припинення війни.

    Водночас у селі Поляни настоятель Свято-Михайлівського храму підтримав рішення парафіян щодо приєднання до Православної Церкви України.

    Вже цими вихідними з нагоди свята Трійці у церкві Траулина та в храмі Поляни відбудуться перші богослужіння українською мовою.

    Найсвіжіше

    Популярне