П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    До складу Американської архиєпархії увійде митрополія ставропігійного монастиря святої Ірини Хрисоваланту в Асторії

    Синод Вселенського Патріархату, який засідав у травні, доручив Єпархіальному Синоду Грецької Православної Архієпископії Америки продовжити вивчення пропозицій архиєпископа Елпідофора щодо перегляду Статуту Архієпископії.

    Ця чергова сесія принесла важливі рішення для Грецької Православної Архієпископії Америки, повідомляють “orthodoxtimes.com“.

    Підтверджуючи попереднє рішення Синоду, архієпископ Елпідофор закликав продовжити розмову про перегляд Статуту з духовенством та мирянами по всій території США. Архиєпископ Елпідофор та члени Єпархіального Синоду продовжать обговорення Статуту на своєму засіданні 15 червня.

    Іншим рішенням, що має важливе значення, стало включення метохії патріаршого і Ставропігійного монастиря Святої Ірини Хрисоваланту в Асторії, штат Нью-Йорк до складу Американської архиєпархії як парафія.

    У відповідь Архиєпископ Елпідофор сказав: “Я вдячний за постійну довіру та заохочення з боку Його Всесвятості та Синоду в процесі перегляду Статуту. Ця постійна прихильність до прозорого та спільного перегляду підкреслює важливість Статуту як керівного документу для Грецької Православної Архієпископії Америки. Я також вдячний Його Всесвятості за відповідальність за плекання парафій та метохії Хрисоваланту, які приєднуються до нашої архиєпархії”.

    Змішана комісія відновить свою роботу над переглядом Статуту у вересні.

    Ці рішення свідчать про підтримку з боку патріархії зусиль архиєпископа Елпідофора щодо перегляду та оновлення Статуту архиєпархії, щоб краще відображати потреби та пріоритети Церкви в Америці сьогодні. Передача парафій Хрисоваланту приведе їх під духовну опіку та юрисдикцію архіпископа Америки.

    Нагадаємо, архієпископ Америки співслужив патріарху Александрійському в Єгипті.

    Найсвіжіше

    Популярне