Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Запорізьких чиновників, які стали на захист УПЦ (МП), позбавили повноважень

    Запорізька облрада позбавила ключових повноважень керуючого справами виконавчого апарату Володимира Подорожка та начальника управління юридичного забезпечення облради Єгора Мороза, які виступили проти прийняття облрадою рішення про заборону московського патріархату на території Запорізької області.

    Про це свідчить розпорядження голови Запорізької облради Олени Жук, копія якого є у розпорядженні “Українських Новин”.

    Обидва посадовці “з ганьбою” виключені зі складу Координаційної ради, яка в міжсесійний період приймає стратегічні рішення щодо діяльності обласних комунальних підприємств, закладів та установ.

    Крім того, Володимир Подорожко позбавлений права вести ділове листування від імені Запорізької обласної ради, ставити свій підпис на офіційних бланках, а також візувати в Аркуші погодження проєкти розпоряджень голови облради.

    Технічним працівникам, які обслуговують офіційний сайт Запорізької обласної ради було доручено повністю виключити з розділу “Керівництво” будь-яке згадування про Володимира Подорожка та прибрано його фото та біографію.

    Єгор Мороз також виключений зі складу Координаційної ради та позбавлений повноважень секретаря цього органу й також усунений від підпису основних офіційних документів Запорізької обласної ради. Відтепер візування та підпис листів і розпоряджень на стадії підготовки покладено на інших працівників управління юридичного забезпечення.

    За інформацією співрозмовників в місцевій облраді, обидва посадовці фактично повністю втратили будь-який вплив на прийняття життєвоважливих рішень для Запорізького регіону. Мета таких заходів – не допустити подальших зловживань службовим становищем з боку Подорожка та Мороза.

    Крім того, в облраді зазначають, що такі обмеження повноважень обох посадовців – лише початок.

    Одразу декілька депутатів від різних фракцій Запорізької облради наполягають на позбавленні Подорожка та Мороза премій та надбавок оскільки, на їх думку, обидва чиновники захищаючи УПЦ МП використовували свій робочий час не за призначенням.

    Також обговорюється питання щодо звільнення Подорожка та Мороза із займаних посад. За інформацією джерела в облраді, такий розвиток подій нині виглядає цілком реальним.

    Нагадаємо, у квітні Мороз та Подорожко шляхом надання офіційних письмових зауважень, фактично штучно загальмували швидкий розгляд та прийняття проєкту рішення заборону УПЦ (МП). Більшість депутатів зайняли принципово жорстку позицію стосовно обох посадовців після того, як на їх захист відкрито стала УПЦ (МП), зокрема, верхівка Запорізької єпархії УПЦ (МП) та митрополит “Запорізький і Мелітопольський” Лука.

    Обидва чиновники свого часу отримали посади за рекомендаціями представників нині забороненої в Україні проросійської партії “Опозиційний блок”, фігурували ще в декількох гучних скандалах. Зокрема, Подорожко фігурує в кримінальній справі щодо закупівлі одним з освітніх закладів дизельного генератора за ціною втричі вищою за ринкову.

    Мороз потрапив в поле зору ЗМІ, як посадовець, котрий маючи оклад в 10,5 тис. грн, під час війни придбав люксове авто за 1,7 мільйона гривень.

    Найсвіжіше

    Популярне