Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    На Київщині ще одна громада перейшла до ПЦУ

    Громада Свято-Пантелеймонівський храму м. Яготина Київської області перейшла до Православної Церкви України.

    У понеділок, 29 травня, міський голова Яготина Наталія Дзюба провела зустріч з представниками духовенства на якій обговорювалося питання переходу релігійної громади Свято-Пантелеймонівського храму Бориспільської єпархії Української православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом) міста Яготина до юрисдикції Переяславсько-Вишневської єпархії Православної Церкви України, повідомляється на сторінці Яготинської міськради в соцмережах.

    У ході зустрічі отець Рустик повідомив присутнім, що 28 травня 2023 року пройшли збори релігійної громади Свято-Пантелеймонівського храму міста Яготина, на яких відбулося голосування щодо переходу громади до Православної Церкви України. 90 відсотків прихожан, які постійно відвідують богослужіння, проголосували за перехід до Православної Церкви України.

    Міський голова подякувала настоятелю за проведену надважливу роботу по переходу до Православної Церкви України, адже єднатися проти ворога необхідно не лише у культурному та історичному плані, а й духовному.

    Найсвіжіше

    Популярне