П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    У Північній Кореї малюка разом з батьками засудили до довічного увʼязнення, адже у них знайшли Біблію

    У Північній Кореї дворічного малюка засудили до довічного увʼязнення після того, як у сімʼї дитини знайшли Біблію.

    Про це ідеться у звіті Державного департаменту США.

    Інцидент стався у 2009 році, його відзначили у новому звіті з посиланням на дані Korea Future — це неурядова організація, яка документує порушення прав людини у Північній Кореї.

    «Один випадок стосувався арешту у 2009 році сімʼї на підставі їхньої релігійної практики та зберігання Біблії. Уся сімʼя, включаючи дворічну дитину, була засуджена до довічного увʼязнення в таборах для політичних увʼязнених», — йдеться у повідомленні.

    Звіт Korea Future був заснований на інтервʼю, які провели у період з 2007 по 2020 рік з 244 жертвами релігійних переслідувань, які зазнавали арештів, затримань, примусових робіт, тортур, відмови у справедливому судовому розгляді або праві на життя, а також сексуальному насильству за християнські вірування.

    За оцінками, у Північній Кореї налічується від 200 тисяч до 400 тисяч таємних християн. Північнокорейський режим десятиліттями намагався викорінити християнство. По всій країні є кілька християнських церков, у тому числі чотири в Пхеньяні. Але більшість спостерігачів кажуть, що це лише «показні церкви».

    За оцінками організації Open Doors USA (ODUSA), яка захищає християн у всьому світі, від 50 тисяч до 70 тисяч громадян Північної Кореї утримуються у вʼязницях за свої християнські переконання.

    Найсвіжіше

    Популярне