Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ: духовне відродження йде разом із відбудовою храмів

    У своїй проповіді з нагоди святкування Дня відновлення Михайлівського собору у Києві Предстоятель Православної Церкви України безпосередньо пов’язав духовне відродження держави із відбудовою та відновленням церковних храмів у ній.

    “Відновився з руїни цей собор – відновиться, з милосердя Божого і нашими спільними зусиллями, і зранена, але незламна Україна!”, – сказав митрополит Епіфаній, передає пресслужба ПЦУ.

    Митрополит Київський і всієї України наголосив, що відбудова храму відіграла особливу роль: він став символом відродження Української Церкви, духовного відродження Києва та меморіалом, який вшановує героїв боротьби за правду і свободу.

    Предстоятель нагадав що саме Михайлівський собор став точкою відліку нової історії України, коли після Революції Гідності він став місцем меморіалу, що вшановує героїв, завдяки яким Україна зберегла свою волю в боротьбі з агресором.

    Предстоятель ПЦУ підкреслив: “На неправді та безбожництві неможливо збудувати щастя, добробуту і процвітання. А там, де Бог – тільки там правдива перемога і свобода”.

    Нагадаємо, Священник, який долучився до ПЦУ розповів, що їх в УПЦ (МП) не вчили бути людиною.

    Найсвіжіше

    Популярне