П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Розірвання договорів про оренду з УПЦ (МП) на Черкащині: депутати не підтримали

    Із 48 присутніх “за” проголосувало – 18, 10 – утримались, 20 – не голосували.

    “На території Черкащини 450 релігійних приходів, понад 40 церков. Ми закликаємо органи державної влади провести інвентаризацію всіх цих земель. Це потрібно дослідити, опублікувати, і тоді вже працювати з тим, щоб відмовити їм в оренді розірвати всі ці договори і передати у власність інших об’єктів церковних організацій”, – пояснив перший заступник голови облради Роман Сущенко.

    За словами депутата обласної ради Олександра Радуцького, Європейська Солідарність підтримала одноголосно:

    “Наша фракція «Європейська Солідарність» голосувала одностайно за те, щоб скасувати всі орендні відношення з Українською православною церквою. Як кажуть «Московською церквою». Чому? Тому, що ми бачимо, як вони вносять смуту в суспільство, безпосередньо працюючи ідуть за Росію”.

    Депутат обласної ради Олександр Вельбівець додав: немає більшості для позитивного голосування:

    “Три, три! звернення про заборону московського патріархату набуває уже якихось смішних ознак. Тому що це означає що ми заробляємо політичні дивіденди на тому, на чому їх вже не треба заробляти. Це моя особиста думка. Тому ви особисто самі побачили результат голосування моїх колег: не набрали. Не те що я не один не голосував, чи ще кілька. По суті, немає думки більшості з цього питання й прийняття такого рішення. Тому що воно уже прийняте не один раз було і воно передбачає всі ці процедури, які сьогодні деталізуються”, – додав Олександр Вельбівець.

    У грудні СБУ провела контррозвідувальні (безпекові) заходи на об’єктах московського патріархату в Черкаській області. Під час контррозвідувальних заходів СБУ виявила в єпархіях УПЦ (МП) російську пропагандистську літературу та прапор так званої “Новоросії”. Також бібліотеку з пропагандистською літературою російських авторів, повідомили Суспільному у пресслужбі СБУ області.

    Найсвіжіше

    Популярне