Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    ПЦУ проситиме перенести державне свято з 14 на 1 жовтня, – митрополит Олександр

    Православна церква України проситиме державні органи перенести свято, яке нині відзначається 14 жовтня, на 1 жовтня. Про це в інтервʼю Радіо Свобода сказав митрополит Переяславський і Вишневський Олександр (Драбинко).

    «Моя була ініціатива звернутися до органів державної влади відповідних, у чиїй компетенції це перебуває, про врегулювання цього питання, згідно з церковним календарем за новим стилем, як ми його називаємо, відповідно тих свят, які до нього прив’язані. А це Покрова і День Державності. Фактично це тільки два свята, які ми відзначаємо спільно з державою, які збігаються з церковними святами, державні дати. А Різдво 25 грудня – воно і так уже було оголошене державою вихідним днем», – відзначив митрополит Олександр.

    Держава 14 жовтня відзначає День захисників і захисниць України, це офіційний вихідний. Історично свято повʼязане з церковним днем Покрови пресвятої Богородиці, який за схваленим ПЦУ новоюліанським календарем припадатиме на 1 жовтня.

    День Української Державності – державне свято, але не вихідний день, відзначається щороку 28 липня, в День хрещення Київської Русі-України.

    Найсвіжіше

    Популярне