Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Президентка Молдови розповіла як планує повертати Придністров’я та про вплив РПЦ

    Президентка Молдови Мая Санду розповіла, що частина Церкви в країні працює або підтримує Росію.

    “Точні імена. Зрозуміло, що частина церкви працює або значною мірою підтримує Росію, на жаль, деякі з них навіть підтримують війну. У той же час ми бачили, що церква і голова церкви заявили, що вони не підтримують війну. Тобто церква представляє різні думки. Є люди в політиці, є люди поза політикою, які все ще працюють на Росію. Ми зміцнюємо наші інституції, реформуємо наші спецслужби, розвиваємо нову стратифікацію”, – сказала Санду, передає ТСН.

    Вона також наголосила, що Росія зараз не загрожує Молдові, оскільки окупантів стримали в Україні. Вона також додала, що її країна звільняється від російського впливу, зокрема енергоносіїв. Президентка Молдови сказала, що невизнане Придністров’я повинне бути зацікавлене, щоб повернутися до складу її країни.

    “Чим кращою буде ситуація на правому березі, тим швидше ми зможемо підвищити рівень життя, чим більше ми підвищимо рівень безпеки, тим більшою буде зацікавленість лівого берега Дністра в об’єднанні країни. Ми працюємо в цьому напрямку, ми націлені на мирне вирішення придністровського питання. Чим ближче ми будемо наближатися до ЄС, тим більший інтерес громадян Лівобережної Молдови до возз’єднання буде”, – сказала президентка Молдови.

    Найсвіжіше

    Популярне