П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Ватикан і Словенія посилюють двосторонні зв’язки

    У понеділок, 22 травня папа Франциск прийняв у Ватикані президентку Словенії Наташу Пірц Мусар, яка опісля зустрілася з кардиналом П’єтро Пароліном, Державним Секретарем Ватикану,  якого супроводив архиєпископ Пол Річард Ґаллаґер, Секретар у справах стосунків Святого Престолу з державами і міжнародними організаціями.

    Як інформує пресслужба Святого Престолу, розмова з папою тривала приблизно 30 хвилин і завершилася представленням делегації та обміном подарунками. Папа Франциск подарував спеціальні видання документів понтифікату, між якими цьогорічне послання на Всесвітній день миру, та бронзову композицію «Соціальна любов», що зображує дитину, яка допомагає іншій дитині підвестися. Наташа Пірц Мусар подарувала продукти словенського пасічництва та макет вулика відомого словенського пасічника Антона Янши.

    У повідомленні прес-служби Святого Престолу зазначається, що під час щирих переговорів у Державному Секретаріаті висловлено цінування позитивним двостороннім стосункам, як також відзначено внесок Католицької Церкви в життя суспільства. Сторони також зупинилися на різних темах міжнародного характеру, між якими – війна в Україні та її наслідки на глобальному рівні, як також політична ситуація на західних Балканах і перспективи регіону в процесі європейської інтеграції.

    Раніше Посол України у Ватикані повідомляв, що багато католицького духовенства продовжує сприймати Росію як заблудлу вівцю.

    Найсвіжіше

    Популярне