Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Заява Федерації грецьких товариств України щодо виступу ансамблю “Сартанські самоцвіти”

    Інформація про виступ ансамблю “Сартанські самоцвіти” на московських сценах, поширена агітпропом країни-аґресора, спрямована на те, щоб переконати світ у щасливому сьогоденні греків України на анексованих ворогом територіях.

    “Проте для подібних висновків немає жодних підстав”, – йдеться в заяві Федерації грецьких товариств України, оприлюдненій Держслужбою з етнополітики та свободи совісті.

    “Територію компактного проживання надазовських греків окуповано ворогом, тисячі греків загинули і стали заручниками війська аґресора і його пропагандистів. Ми не можемо послатися на офіційну інформацію про масштаби руйнувань, кількість загиблих, руйнування шкіл і культурних центрів, але все опубліковане в соціальних мережах і засобах масової інформації свідчить про свідому політику знищення Маріуполя і навколишніх грецьких сіл, загибель українських громадян і моральний терор – трагедію надазовських греків – громадян України.

    За таких умов будь-які події, що не є наслідком свідомого вибору або волевиявлення мають розглядатися як порушення прав людини, результат морального тиску і примусу.

    Вину людей, що стали колаборантами, має визначити суд, який, безумовно, відбудеться після визволення.

    До того ми повинні підтримувати українських громадян на окупованих територіях, підтримувати в них віру у Перемогу і переконувати у нашому співчутті й розумінні складности ситуації, в якій вони опинилися внаслідок ворожої аґресії”, – йдеться в заяві.

    Найсвіжіше

    Популярне