Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    УПЦ (МП) оскаржуватиме рішення суду, що зобов’язує її унормувати свою назву

    Юридичний відділ Української православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом) подаватиме апеляцію на рішення Київського окружного адміністративного суду щодо унормування назви УПЦ (МП) згідно з чинним законодавством.

    Як зазначають в Юридичному відділі УПЦ (МП), “беззаперечним є факт прийняття судом рішення із суттєвим порушенням норм матеріального та процесуального права, а також дослідження обставин, які відсутні в матеріалах справи, що безумовно є підставою для апеляційного оскарження такого рішення суду”.

    15 травня 2023 року Київський окружний адміністративний суд ухвалив рішення по суті справи, якою відмовив у задоволенні позову УПЦ (МП) до Міністерства культури України про визнання протиправним та скасування наказу про перейменування релігійних організацій. Водночас суд скасував заходи забезпечення позову, вжиті ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 22 квітня 2019 року, якими заборонялося вносити зміни до Єдиного державного реєстру та перейменовувати релігійні організації УПЦ (МП).

    20 грудня 2018 року Верховна Рада України ухвалила закон “Про внесення змін до Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації”, що зобов’язує релігійні організації, чий центр управління знаходиться в країні, що визнана парламентом України країною-агресором, вказувати це в офіційний назві.

    Найсвіжіше

    Популярне