П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Прихожан церкви УПЦ (МП) поменшало: у Тернополі вчергове організували протест

    За її словами, перший раз протестували 4 квітня.

    “Нам вдалося зробити так, аби тут було менше прихожан. Мені відомо, що в Православну церкву України перейшло вже доволі багато людей з цієї церкви. Ми тісно співпрацюємо з владою, вона на нашій стороні. Зараз ми активно працюємо в правовому полі, тобто, з документами, з реєстрацією громади, чекаємо рішення від облдержадміністрації”.
    “Перебування УПЦ МП в Тернополі і в Україні загалом неприпустиме. Я абсолютно проти цього”, – сказала учасниця акції Юлія Рудакевич.
    “Я вважаю, що російська церква в Україні – це неприпустимо ні за яких умов. Віра одна – в Бога. Московський патріархат можна змінити в будь-який час”, – говорить учасник акції Олександр Волошин.
    “Наша основна мета – вигнати московський патріархат з Тернополя і з України загалом, тому що це питання національної безпеки. Росія і все, що з нею пов’язане, підриває нашу безпеку”, – розповів учасник акції Арсен Божик.
    Прихожани та священники храму говорити з журналістами відмовилися.

    Прокоментував ситуацію секретар Тернопільської єпархії Української православної церкви Стефан Балан.

    “Кричать “Ганьба”, ображають та перешкоджають богослужінням. Ми терпимо, смиряємося і молимося. Віримо, що любов та Бог переможуть, вони зрозуміють. Усі разом, вони і ми, будемо не тільки любити нашу Україну гаслами, вигуками, а й на ділі, так, як робить наша церква: автомобілями, коштами і молитвою”.

    Нагадаємо, 17 квітня на сесії Тернопільської міської ради Управлінню Тернопільської єпархії Української православної церкви московського патріархату заборонили користуватися земельною ділянкою на вулиці Коновальця, 1. Стефан Балан каже, з таким рішенням депутатів не згідний.

    “Наші юристи звернулися у відповідні органи, цей процес іде. Ми вважаємо, що це не зовсім правильно, не було таких умов для розірвання договору. Ми нічого не порушили. Ми все виконуємо”.

    Найсвіжіше

    Популярне