Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Предстоятель УГКЦ привітав новообраного старшого єпископа Церкви християн віри євангельської

    Предстоятель Української греко-католицької Церкви Блаженніший Святослав особисто та від усієї повноти УГКЦ привітав Анатолія Козачка із завершенням звітно-виборчої конференції Української Церкви християн віри євангельської й обранням його на старшого єпископа.

    Новообраний старший єпископ УЦХВЄ Анатолій Козачок до цього служив першим заступником старшого єпископа Михайла Паночка. Новим першим заступником старшого єпископа обрано Віталія Яцюка, який раніше служив старшим пресвітером Тернопільського обласного об’єднання УЦХВЄ. Єпископ Михайло Паночко обійняв служіння скарбника братерства, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

    “Прохаємо Вас передати вітання Вашим співбратам, яких обрано Вашими заступниками. Особливо вітаємо Вашого попередника, єпископа Михайла Паночка, який тепер виконуватиме служіння скарбника. Із великою приємністю згадуємо нашу дотеперішню співпрацю з ним”, — мовиться у листі.

    Предстоятель зауважив, що новий старший єпископ очолить Церкву християн віри євангельської в непростий час жахливої війни.

    “Перебуваючи під впливом пропаганди, підкріпленої релігійним аспектом, ворог не зупиняється ні перед чим, щоб нас знищити. Він убиває мирних жителів, руйнує цивільну інфраструктуру та культові споруди (храми, каплиці, молитовні доми). Найбільш кричуще, що ці речі робляться нібито в Боже ім’я!” — зазначив предстоятель УГКЦ.

    “Високо цінуємо нашу дотеперішню співпрацю в контексті Всеукраїнської ради Церков, Українського біблійного товариства та в межах заходів, у яких ми спільно брали участь. Віримо, що з Вашим обранням на старшого єпископа ця співпраця тільки зміцніє”, — підкреслив владика Святослав.

    Найсвіжіше

    Популярне