Четвер, 16 Травня, 2024
Бiльше

    Відбувся поминальний молебень в австралійській церкві у день пам’яті геноциду понтійських греків

    19 травня, у день пам’яті геноциду понтійських греків, у Архієрейській церкві “Axion Esti” у Норткоті, штат Вікторія, Австралія, відбувся поминальний молебень за спокій душ усіх жертв геноциду греків в Понту.

    Єпископ Керасунтський Євменій очолив богослужіння. Під час молебню єпископ Євменій зачитав повідомлення архієпископа Макарія з нагоди Дня Пам’яті Геноциду та благословив громаду. Єпископ також наголосив на ролі Константинопольського Патріархату у збереженні пам’яток православ’я в Понті, передає orthodoxtimes.com

    На богослужінні та молебні були присутні військові та дипломатичні представники Греції, а також члени місцевих понтійських організацій.

    Заходом відзначалась пам’ять жертв геноциду греків Понту на початку ХХ століття за османського панування.

    Греки Понту, етнічна група, яка проживала на північному сході сучасної Туреччини, зазнала жорстоких переслідувань і масових вбивств з боку османських властей та турецьких націоналістів.

    Меморіальна служба в церкві в Австралії допомогла увічнити пам’ять про жертви геноциду і вшанувати їхню пам’ять. Для греків цей геноцид – болюча частина їхньої історії й етнічної ідентичності, тому такі заходи пам’яті надзвичайно важливі.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх Варфоломій відвідує Афіни.

    Найсвіжіше

    Популярне