П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх Варфоломій відвідує Афіни

    Вселенський Патріарх Варфоломій сьогодні, 19 травня, приватним рейсом вилетів з Константинополя до Афін.

    В рамках свого триденного візиту в неділю він вперше відслужить Літургію в храмі Святого Миколая в будинку, який був переданий Вселенському Патріархату “Афінським товариством милосердя – будинком престарілих – робітничим будинком” за вирішального внеску Архиєпископа Афінського і всієї Греції Єроніма та мера Афін Константіноса Бакоянніса, повідомляє orthodoxtimes.

    Сьогодні, у другій половині дня, патріарх Варфоломій відвідає Архиєпископа Афінського і всієї Греції Єроніма, а завтра, в суботу, опівдні, на спеціальній церемонії, яка відбудеться в Муніципальному музичному театрі “Марія Каллас” в Олімпії, він буде нагороджений відзнакою “Евклід Афінський”, яка вручається вперше.

    Вселенський патріарх повернеться до Константинополя рано вранці в неділю.

    Нагадаємо, раніше Вселенський патріарх під час свого візиту до Афін у суботу, 20 травня, звершить вінчання молодшого сина сім’ї Теодороса і Джанни Ангелопулос – Дімітріоса. Сім’я Ангелопулосів є відомими благодійниками Вселенського патріархату.

    Патріарше оточення складається зі старійшини митрополита Халкідонського Еммануїла, митрополита Лаодикійського Феодорита, директора Представництва Вселенського патріархату в Афінах, та митрополита Ієрапітни та Ситії Кирила й інших.

    За відсутності патріарха місцеблюстителем обов’язків був призначений митрополит Деркійський Апостол Герон.

    Найсвіжіше

    Популярне