Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Священники Бердянської єпархії УПЦ (МП), які зробили провокаційні заяви щодо переходу в РПЦ, порушили канони Православної Церкви – заява УПЦ (МП)

    У зв’язку з ситуацією навколо Бердянської єпархії Української православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом) судження щодо подальших адміністративних дій у ній мають відбуватися виключно в площині канонічного права Православної Церкви.

    Про це повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

    “Священники Бердянської єпархії, які у ЗМІ самочинно озвучили заяви провокаційного характеру, котрі не відповідають офіційній позиції Української Православної Церкви та сіють смуту і соблазн в серцях пастви, відповідно до канонів Православної Церкви будуть заборонені у священнослужінні”, – йдеться у повідомленні.

    Там також зазначають, що митрополит “Бердянський і Приморський” Єфрем отримав благословення предстоятеля УПЦ (МП) митрополита Онуфрія на “лікування закордоном у зв’язку зі станом здоров’я”.

    “Він повідомив, що на час лікування керування очолюваною ним єпархією здійснюватиметься у телефонному режимі. Повна оцінка ситуації, яка склалася, можлива після того, як митрополит Єфрем надасть свої детальні роз’яснення після одужання”, – зазначають в інформаційно-просвітницькому відділі УПЦ (МП).

    “Духовенство Бердянської єпархії неодноразово і відкрито висловлювало повну підтримку і слова довіри своєму правлячому архієрею. Тому озвучені окремими священниками протилежні заяви різко дисонують із попередніми і викликають сумнів щодо їх щирості й відсутності примусу щодо їх проголошення”, – йдеться в повідомленні.

    “Українська Православна Церква постійно і послідовно заявляла про рішучу підтримку територіальної цілісності та суверенітету України та висловлювала засудження агресії Росії, котра є неприхованим порушенням Божої заповіді “Не убий!”, – підсумовують в УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне