Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    У ПЦУ засуджують карнавально-знущальні акції під стінами Печерської лаври

    Єрарх Православної Церкви України митрополит Білоцерківський Євстратій (Зоря) категорично засуджую карнавально-знущальні PR-акції проти релігії та насмішки над вірою під стінами Києво-Печерської лаври.

    Про це владика Євстратій написав на своїй сторінці в соцмережах.

    “Все це дуже схоже на замовлення, щоби через очевидно ганебні дії насмішок над вірою і Церквою (не над МП, а саме над вірою і Церквою!) морально відбілювати МП, адже вони стають ніби жертвою”, – зазначив архиєрей.

    “Друга мета – дискредитувати ПЦУ. Це відома технологія, коли якісь особи чи групи, що в суспільстві сприймаються негативно, демонстративно заявляють про «підтримку». Щоби отримати ефект гнилої риби, сморід від якої лишається, навіть коли рибу викинути”, – додав владика Євстратій.

    За словами архиєрея, цих “активістів”, які думають, що борються з Московським патріархатом, хтось просто цинічно використовує: “Один знайомий написав мені: “Наскільки я чув, це замовні акції, які спеціально ініціюються та проплачуються для створення певної “картінки” для ЗМІ з метою дискредитації подій навколо Лаври і створення відповідного негативного фону та сприйняття… Класичний PR-performance.”

    “Тож і організаторам, і учасникам таких акцій – ГАНЬБА! Можливо хтось щиро вважає, що так вони допомагають боротися із МП. А хтось це бажання просто цинічно використовує”, – підсумував архиєрей ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне