П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    СБУ спіймала клірика УПЦ (МП), який підтримував і виправдовував росіян під час окупації Ізюма

    Правоохоронці викрили клірика Української православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом), який публічно виправдовував збройну агресію росії та воєнні злочини окупантів під час тимчасового захоплення Ізюма.

    Про це повідомляють СБУ та Офіс генпрокурора, передає “Громадське”

    Фігурантом є священнослужитель однієї з релігійних громад УПЦ (МП) в Ізюмському районі. За даними слідства, під час тимчасової окупації чоловік добровільно підтримав росіян та “на власному прикладі” закликав зробити це решту місцевих.

    Клірик публічно заявив, що місцева релігійна громада підпорядковується виключно російській РПЦ. Тож священнослужитель написав листа помічнику патріарха РПЦ кирила з проханням надіслати гуманітарну допомогу на окупованому територію. Потім він використовував російські товари, щоб зробити місцевих лояльними до загарбників, зазначили в СБУ.

    Крім того, клірик неодноразово виступав для російських пропагандистів, які приїздили до захопленого на той час Ізюма. Він виправдовував російських військових, а війну називав “воєнною операцією”. Також СБУ вказує, що священнослужитель освячував російських військових.

    Йому повідомили про підозру за фактом виправдовування збройної агресії рф проти України з використанням медіа (ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу). За це загрожує до 8 років ув’язнення.

    Найсвіжіше

    Популярне